THE DAILY BUZZ!

READ OUR BLOG
Acropolis Honey Tasting Workshop
Acropolis Honey Tasting Workshop

Σεμινάριο Γευσιγνωσίας Μελιού με θέα την Ακρόπολη | 18-19 Οκτωβρίου 2025

Ετοιμαστείτε για μια μοναδική, “χρυσή” εμπειρία στο κέντρο της Αθήνας!
Ο Σπύρος Σκαρέας, Πιστοποιημένος Γευσιγνώστης Μελιού και Διεθνής Κριτής Μελιού, σας προσκαλεί σε ένα αξέχαστο διήμερο στον γλυκό κόσμο του ελληνικού μελιού.

Με φόντο την επιβλητική Ακρόπολη, αυτό το σεμινάριο συνδυάζει:
– Εξειδικευμένη εκπαίδευση στις αισθήσεις
–  Αυθεντικές γαστρονομικές εμπειρίες
–  Μια αυθεντική εξόρμηση σε μελισσοκομείο στην Παλλήνη, λίγο έξω από την πόλη

Είστε λάτρης του μελιού, της γαστρονομίας και την ελληνικής φύσης; Αυτή η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη!

sommelier-meliou

Δοκιμάζοντας 12 ποικιλίες ελληνικών μελιών

📅 18–19 Οκτωβρίου 2025 | Περιορισμένες θέσεις | Μέχρι 15 συμμετέχοντες
Προαιρετική Γαστρονομική Περιήγηση στην Αθήνα – 20 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την ομάδα του Greekality
Όλο το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα

Κράτηση Θέσης – Προτεραιότητα συμμετοχής
Early Bee Προσφορά (προκαταβολή έως 31 Μαΐου): 480€ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%)
Κανονική Τιμή: 595€ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%)
Προκαταβολή: 200€
Εξόφληση έως: 7 Σεπτεμβρίου

Read more

skareas-synentefksi
Συνέντευξη για τη γευσιγνωσία μελιού στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ της ΕΤ1

Μια αποκαλυπτική ζωντανή συζήτηση την ΕΤ1 για τον κόσμο του ελληνικού μελιού

Την Δευτέρα 5 Μαίου, ο  πιστοποιημένος σομελιέ μελιού και ειδικός στη γευσιγνωσία και ποιότητα του ελληνικού μελιού, Σπύρος Σκαρέας φιλοξενήθηκε πρόσφατα στην εκπομπή “ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ” της ΕΤ1, σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση αφιερωμένη στο ελληνικό μέλι και την αξία του στην υγιεινή διατροφή.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο Κος Σκαρέας απάντησε σε ερωτήματα που απασχολούν τους Έλληνες καταναλωτές, όπως:

  • Τι είναι η κρυστάλλωση του μελιού και γιατί δεν σημαίνει πως το μέλι είναι «χαλασμένο»
  • Πώς γίνεται η γευσιγνωσία μελιού και τι γευστικά χαρακτηριστικά αναζητάμε
  • Ποιες είναι οι βασικές ποικιλίες μελιού ανάλογα με την ανθοφορία και την ελληνική χλωρίδα
  • Πώς αναγνωρίζεται η νοθεία με ξένες ύλες και πώς διασφαλίζεται η ποιότητα
  • Ποιες είναι οι προοπτικές εξαγωγών του ελληνικού μελιού και γιατί έχει παγκόσμια προοπτική λόγω της μοναδικότητας του

Read more

Εταιρικά Events με Γευσιγνωσία Μελιού: Μοναδική Εμπειρία για Συνέδρια & Ομάδες

Πώς μπορεί κανείς να γνωρίσει πραγματικά το ελληνικό μέλι; Μέσα από μια οργανωμένη γευσιγνωσία που συνδυάζει γνώση, αρώματα και γεύσεις!

Πρόσφατα, στο πλαίσιο διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου στην Αθήνα, οργανώσαμε μία ξεχωριστή γευσιγνωσία μελιού για 100 συμμετέχοντες από το εξωτερικό, σε μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την παράδοση της ελληνικής μελισσοκομίας, αλλά και να δοκιμάσουν με εξειδικευμένο γευσιγνωστικό πρωτόκολλο έξι αμιγείς ποικιλίες ελληνικών μελιών:

Read more

spyros-skareas-food-judge

Τα Great Taste Awards με τα μάτια ενός Έλληνα γευσιγνώστη μελιού

Πώς είναι να είσαι κριτής στα Great Taste Awards; Μια εμπειρία γεμάτη γεύση!

Όταν σκέφτεστε το Λονδίνο, τι σας έρχεται στο μυαλό; Ομίχλη, κόκκινα διώροφα λεωφορεία και τσάι στις 5; Για μένα, αυτή τη φορά, το Λονδίνο ήταν μια μεγάλη γευστική περιπέτεια. Είχα την τιμή να είμαι κριτής στα Great Taste Awards, έναν από τους πιο απαιτητικούς διαγωνισμούς γαστρονομίας στον κόσμο.

Μιλάμε για μια ολόκληρη μέρα αφιερωμένη στη γεύση: μέλι, ελαιόλαδα, γλυκά, χυμοί, παγωτά και προϊόντα από κάθε γωνιά του πλανήτη. Αν είσαι λάτρης του καλού φαγητού, αυτό είναι το απόλυτο όνειρο!

Read more

paris-honey-awards
Paris International Honey Awards

Paris International Honey Awards: Η εμπειρία μου ως κριτής σε διεθνή διαγωνισμό μελιού

Στις 24 και 26 Ιανουαρίου 2025 συμμετείχα ως κριτής στα Paris International Honey Awards 2025, που πραγματοποιήθηκαν στις 25 και 26 Ιανουαρίου στο Παρίσι. Μαζί με κορυφαίους κριτές από όλο τον κόσμο, δοκίμασα δεκάδες δείγματα μελιού, εξετάζοντας τη γεύση, το άρωμα, την υφή και τη συνολική ποιότητά τους.

Κάθε βαζάκι που δοκιμάζω σε έναν διαγωνισμό κρύβει μέσα του κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς. Ως κριτής, η ευθύνη μου είναι μεγάλη: να είμαι απόλυτα δίκαιος, να αξιολογώ με γνώση και εμπειρία, και να αναδεικνύω τα καλύτερα μέλια με αντικειμενικά κριτήρια.

Τι απαιτείται για να ξεχωρίσει ένα μέλι; ✔️ Άψογη ποιότητα ✔️ Τέλεια γεύση & αρώματα ✔️ Σωστή εμφάνιση & παρουσίαση.

Read more

honey-jars-to-be-evaluated
Athens Fine Food Awards 2025

Athens Fine Food Awards: Ανάδειξη της Ποιότητας του Ελληνικού Μελιού

Η γευσιγνωσία μελιού και η ανάδειξη της ποιότητάς του είναι στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων των Honey Experts, και το 2025 ξεκινά δυναμικά με τη συμμετοχή του πιστοποιημένου γευσιγνώστη μελιού Σπύρου Σκαρέα, ως κριτή στα Athens Fine Food Awards.

Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την EXPOTROF, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς στην ανάδειξη ελληνικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Το μέλι, ως βασικό στοιχείο της ελληνικής γαστρονομίας, είχε περίοπτη θέση, με συμμετοχές από κάθε γωνιά της χώρας. Μεταξύ αυτών, ρείκι από την Ικαρία, έλατο από τη Βυτίνα και βελανιδιά από την Αιτωλοακαρνανία εντυπωσίασαν με τη μοναδικότητα και την ποιότητά τους.

Read more

jars-of-honey
jars of honey

Το Branding στο Μέλι: Αυξήστε πωλήσεις με μια Ισχυρή Ταυτότητα

Η δημιουργία μιας ισχυρής ταυτότητας για τα μελισσοκομικά σας προϊόντα είναι κρίσιμη για την επιτυχία τους σε μια ανταγωνιστική αγορά. Το branding δεν αφορά μόνο τη συσκευασία και την ετικέτα· είναι η ιστορία, οι αξίες και η μοναδικότητα του προϊόντος σας.

Ακολουθούν βήματα και συμβουλές για να αναπτύξετε ένα επιτυχημένο branding για τα μελισσοκομικά σας προϊόντα:

1. Προσδιορίστε την Ταυτότητά σας
Η Ιστορία σας: Κάθε προϊόν έχει μια ιστορία. Μιλήστε για τη φιλοσοφία σας, το πάθος σας για τη μελισσοκομία και τις παραδοσιακές ή καινοτόμες πρακτικές σας.
Αξίες: Εστιάστε σε αξίες όπως η φυσικότητα, η βιωσιμότητα ή η τοπική παραγωγή.

vaza-meliou

Κάντε τη συσκευασία σας να ξεχωρίζει στο ράφι

Read more

checking-viscosity-honey
Visual honey assessment

Η Ελλάδα Στην Κορυφή: Ο Σπύρος Σκαρέας Κατακτά Τον Τίτλο του Sommelier Μελιού

Ο Σπύρος Σκαρέας, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα του μελιού, κατέκτησε έναν σημαντικό τίτλο ως Sommelier Μελιού. Πρόσφατα πιστοποιήθηκε από το Εθνικό Μητρώο Ειδικών στην Οργανοληπτική Ανάλυση Μελιού της Ιταλίας, την μοναδική αναγνωρισμένη οργάνωση παγκοσμίως που πιστοποιεί ειδικούς στο μέλι.

Read more

healthy-food-awards

Μέλι και Καινοτομία: Οι Εταιρείες με Υγιεινά Προϊόντα που Βραβεύτηκαν για την Ποιότητά τους

Τα Healthy Food Awards 2025, Bio Food Awards 2025, Innovation Food Awards αποτελούν 3 από τα πιο σημαντικά θεσμικά βραβεία στον κλάδο των τροφίμων στην Ελλάδα, με σκοπό την αναγνώριση των καλύτερων και πιο καινοτόμων εταιρειών που προάγουν την ποιότητα, τη βιωσιμότητα και την υγιεινή διατροφή. Φέτος, στα πλαίσια αυτών των βραβείων, βραβεύτηκαν εταιρείες που ξεχώρισαν για τα υγιεινά τους προϊόντα, πολλά από τα οποία περιείχαν το πολύτιμο φυσικό προϊόν του ελληνικού μελιού.

Η διαδικασία αξιολόγησης ήταν εξαιρετικά αυστηρή και διεξήχθη από μια ομάδα ειδικών από διάφορους τομείς, όπως γευσιγνώστες, διατροφολόγους, γιατρούς, και food editors. Ανάμεσα στους κριτές, ο Σπύρος Σκαρέας, πιστοποιημένος Honey Sommelier και γευσιγνώστης μελιού, συμμετείχε με μεγάλη τιμή στο πάνελ των αξιολογητών. Μαζί με τους υπόλοιπους κριτές, ο Σπύρος είχε την ευκαιρία να συμβάλλει στην απονομή των βραβείων, επιβραβεύοντας τις εταιρείες που ξεχώρισαν για την ποιότητα, την καινοτομία και τις αειφόρες πρακτικές τους.

Read more

honey-food-pairing-Athens
honey and food pairing

Πολυτελής Εμπειρία Γευσιγνωσίας Μελιού και Food Pairing στην Αθήνα

Φανταστείτε ένα απόγευμα στο γαλήνιο μας αγρόκτημα, στα καταπράσινα περίχωρα της Αθήνας, όπου κάθε γεύση διηγείται μια ιστορία της ελληνικής φύσης και παράδοσης. Η αποκλειστική εμπειρία γευσιγνωσίας μελιού που προσφέρουμε έχει σχεδιαστεί για όσους αναζητούν μια αξέχαστη, υψηλού επιπέδου γνωριμία με την αυθεντική γεύση της Ελλάδας. Είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι που γιορτάζει το ταξίδι του μέλιτος, είτε για έναν λάτρη της γαστρονομίας που αποζητά μία εμπειρία πολυτέλειας, αυτή η εμπειρία υπόσχεται να σας ταξιδέψει στην καρδιά της ελληνικής γευστικής κληρονομιάς.

Read more

Honey Experts

Ελάτε να μοιραστούμε τις γνώσεις μας για Ελληνικό μέλι
και κολλήστε μαζί μας!

Σπύρος Σκαρέας

Ραφήνα, Αθήνα, Ελλάδα

+30 6978180387

info@honey-experts.gr

© 2024 Honey Experts

contact-section