THE DAILY BUZZ!

READ OUR BLOG
honey-food-pairing-Athens
honey and food pairing

Πολυτελής Εμπειρία Γευσιγνωσίας Μελιού και Food Pairing στην Αθήνα

Φανταστείτε ένα απόγευμα στο γαλήνιο μας αγρόκτημα, στα καταπράσινα περίχωρα της Αθήνας, όπου κάθε γεύση διηγείται μια ιστορία της ελληνικής φύσης και παράδοσης. Η αποκλειστική εμπειρία γευσιγνωσίας μελιού που προσφέρουμε έχει σχεδιαστεί για όσους αναζητούν μια αξέχαστη, υψηλού επιπέδου γνωριμία με την αυθεντική γεύση της Ελλάδας. Είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι που γιορτάζει το ταξίδι του μέλιτος, είτε για έναν λάτρη της γαστρονομίας που αποζητά μία εμπειρία πολυτέλειας, αυτή η εμπειρία υπόσχεται να σας ταξιδέψει στην καρδιά της ελληνικής γευστικής κληρονομιάς.

Read more

melissokomos-mathitria

Εμπειρία Μελισσοκομίας στην Αθήνα: Βιωματική Μάθηση με Ζωντανές Κυψέλες

Εμπειρία Μελισσοκομίας στην Αθήνα: Η Σημαντική Συμβολή των Μελισσών στο Οικοσύστημά μας

Πρόσφατα,  φιλοξενήσαμε μαθητές που επισκέφθηκαν την Αθήνα και συμμετείχαν στην εμπειρία μελισσοκομίας. Αυτή η εκπαιδευτική επίσκεψη παρείχε μια εις βάθος ματιά στη μαγική των μελισσών και στον κρίσιμο ρόλο τους τόσο στο περιβάλλον όσο και στην τροφική αλυσίδα.

Κατά την επίσκεψή τους, οι μαθητές γνώρισαν με τη δομή και εσωτερική λειτουργία ενός μελισσιού. Έμαθαν για την αυστηρά οργανωμένη κοινωνική δομή της κυψέλης, από τη βασίλισσα μέχρι τις εργάτριες μέλισσες και τους κηφήνες. Εξερευνήσαμε πώς οι μέλισσες επικοινωνούν μέσω περίτεχνων «χορευτικών κινήσεων» και την κατανομή της εργασίας που εξασφαλίζει την επιβίωση της αποικίας.

Read more

kypseles
Μελισσοκομείο εν καιρώ ξηρασίας

Ενισχύσεις Μελισσοκομίας 2024: Αυτά είναι τα ποσά ανά κυψέλη

Υπεγράφησαν οι αποφάσεις για τις ενισχύσεις στους μελισσοκόμους για το 2024, όπου ορίζονται οι δικαιούχοι και τα ποσά που δικαιούνται ανά κυψέλη.

Δράση 3-1: Οικονομική Στήριξη της Νομαδικής Μελισσοκομίας
Η ενίσχυση για είναι 5 € ανά μετακινούμενη κυψέλη.
Όσοι μελισσοκόμοι έχασαν το 50% ή περισσότερο των κυψελών τους λόγω φυσικών καταστροφών το 2023, δικαιούνται 7,50 € ανά κυψέλη, με βάση τον αριθμό κυψελών που είχαν πριν από την καταστροφή. Αν η απώλεια είναι μικρότερη του 50%, λαμβάνουν 5,00 € για κάθε κυψέλη, συν ένα επιπλέον ποσό για κάθε χαμένη κυψέλη.

Read more

kypseles-honey-experts

Πώς να Υποβάλετε την Ετήσια Δήλωση Κατεχόμενων Κυψελών το 2024: Οδηγός για Μελισσοκόμους

Η υποχρεωτική Ετήσια Δήλωση Κατεχόμενων Κυψελών 2024 αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές διοικητικές υποχρεώσεις για τους μελισσοκόμους, καθώς συμβάλλει στην καταγραφή και την ορθή διαχείριση του μελισσοκομικού τομέα. Η περίοδος υποβολής της δήλωσης για το 2024 ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου και διαρκεί μέχρι την 20η Οκτωβρίου 2024. Οι μελισσοκόμοι μπορούν να υποβάλουν τη δήλωσή τους είτε ψηφιακά μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας εδώ, είτε δια ζώσης στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΑΟΚ (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής).

Read more

Kypseles
Μελισσοκομείο στην Κωπαϊδα

Μέλισσες σε Κίνδυνο: Οι Επιπτώσεις της Ξηρασίας στην Ελλάδα

Η Ξηρασία και οι Μέλισσες στην Ελλάδα: Μια Κρίσιμη Περίοδος για την Επιβίωσή τους

Αυτό το καλοκαίρι ήταν το πιο ξηρό που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα. Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την απουσία βροχοπτώσεων έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον, όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για τις μέλισσες και τους μελισσοκόμους. Ιδιαίτερα στις πεδιάδες της Κωπαΐδας, στην κεντρική Ελλάδα, η εικόνα είναι ζοφερή. Το έδαφος είναι ξερό και οι καλλιέργειες έχουν καεί από τη ζέστη, γεγονός που περιορίζει σοβαρά την πρόσβαση σε τροφικές πηγές για τις μέλισσες.

Read more

hive
hive

Επιδοτήσεις Μελισσοκομίας με βάση των αριθμό κυψελών: Τα ποσά ενισχύσεων

Ανακοινώθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ότι εντός 2024 θα προχωρήσει στην έκδοση της πρώτης πρόσκλησης για την οικονομική ενίσχυση μελισσοκόμων. Η ενίσχυση αποσκοπεί στη στήριξη των μελισσοκόμων για την προστασία των μελισσών και τη βελτίωση της βιοποικιλότητας.

Τα ποσά ενίσχυσης θα υπολογίζονται με βάση τον αριθμό δηλωμένων κυψελών, και έχουν εξής: Read more

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο Διαγωνισμό Μελιού

Τα τελευταία χρόνια διεξάγονται αρκετοί διαγωνισμοί μελιού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κάποιοι από αυτούς είναι αποκλειστικά μελιού, άλλοι είναι διαγωνισμοί πολλών ειδών τροφίμων και ποτών. Δεκάδες μελισσοκόμοι και εταιρείες τυποποίησης αποφασίζουν κάθε χρόνο να συμμετάσχουν σε αυτούς, έχοντας ως στόχο την ανώτατη διάκριση, που θα τους φέρει το πολυπόθητο βραβείο.

Δημιουργούνται λοιπόν τα εύλογα ερωτήματα: ποιοί είναι αυτοί οι διαγωνισμοί, ποιοι είναι οι κριτές, πώς γίνεται η αξιολόγηση και η σύγκριση, πώς θα αξιοποιηθεί επικοινωνιακά το βραβείο, ώστε να αξίζει η επιλογή του.

Θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε φως σε αυτά και άλλα ζητήματα, αναλύοντας το θεσμό των βραβείων, παραθέτοντας στοιχεία για τον κάθε διαγωνισμό ξεχωριστά.

Read more

Ομαδικό εργαστήριο Γευσιγνωσίας μελιού

Ποιο είναι το καλύτερο ελληνικό μέλι; Γιατί το μέλι κρυσταλλώνει; Γιατί το μέλι βελανιδιάς είναι τόσο μαύρο; Πώς να ρευστοποιήσω το “ζαχαρωμένο” μέλι που έχω το σπίτι μου; Πώς να ξεχωρίσω τις διαφορετικές ποικιλίες μελιού; Αυτές και άλλες πολλές απορίες, μας έδωσαν αφορμή για συζήτηση και επεξήγηση στο πρόσφατο ομαδικό εργαστήριο γευσιγνωσίας μελιού που οργανώσαμε στην ανατολική Αττική, δίπλα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”

ktima-vravrona

To κτήμα στη Βραυρώνα

Read more

gefsignosia-meliou
Γευσιγνωσία μελιού

Εμπειρία γευσιγνωσίας μελιού

Πρόσφατα οργανώσαμε μία εμπειρία γευσιγνωσίας μελιού για ένα ζευγάρι ερασιτεχνών μελισσοκόμων από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Δοκιμάσαμε 10 ποικιλίες ελληνικών μελιών και τα συνδυάσαμε με διάφορα είδη τυριών, από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Read more

melissokomoi-paliouri
Μελισσοκόμοι στα Παλιούρια

Μέλι από Παλιούρι

Το Παλιούρι (Paliurus spina-christi), ή αλλιώς Αγκάθι του Χριστού είναι ένα εξαιρετικό μελισσοκομικό φυτό. Φύεται κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, και αποτελεί μία από τις πρώτες παραγωγικές μελιτοφορίες για τους μελισσοκόμους της Μακεδονίας και Θράκης. Είναι φυτό πολύ ανθεκτικό, όμως η ανθοφορία του είναι αρκετά σύντομη, συνήθως διαρκεί μόνο 2 εβδομάδες.

Read more

Honey Experts

Ελάτε να μοιραστούμε την ειδίκευση μας στο Ελληνικό μέλι
και κολλήστε μαζί μας!

Σπύρος Σκαρέας

Ραφήνα, Αθήνα, Ελλάδα

+30 6982378638

info@honey-experts.gr

© 2024 Honey Experts

contact-section