Τα Healthy Food Awards 2025, Bio Food Awards 2025, Innovation Food Awards αποτελούν 3 από τα πιο σημαντικά θεσμικά βραβεία στον κλάδο των τροφίμων στην Ελλάδα, με σκοπό την αναγνώριση των καλύτερων και πιο καινοτόμων εταιρειών που προάγουν την ποιότητα, τη βιωσιμότητα και την υγιεινή διατροφή. Φέτος, στα πλαίσια αυτών των βραβείων, βραβεύτηκαν εταιρείες που ξεχώρισαν για τα υγιεινά τους προϊόντα, πολλά από τα οποία περιείχαν το πολύτιμο φυσικό προϊόν του ελληνικού μελιού.
Η διαδικασία αξιολόγησης ήταν εξαιρετικά αυστηρή και διεξήχθη από μια ομάδα ειδικών από διάφορους τομείς, όπως γευσιγνώστες, διατροφολόγους, γιατρούς, και food editors. Ανάμεσα στους κριτές, ο Σπύρος Σκαρέας, πιστοποιημένος Honey Sommelier και γευσιγνώστης μελιού, συμμετείχε με μεγάλη τιμή στο πάνελ των αξιολογητών. Μαζί με τους υπόλοιπους κριτές, ο Σπύρος είχε την ευκαιρία να συμβάλλει στην απονομή των βραβείων, επιβραβεύοντας τις εταιρείες που ξεχώρισαν για την ποιότητα, την καινοτομία και τις αειφόρες πρακτικές τους.

Ο Σπύρος Σκαρέας, μέλος της κριτικής επιτροπής, με τη δεύτερη γενιά της οικογένειας Τσιμίκα (DIOSCURIDES SA)
Οι βραβευμένες εταιρείες φέτος απέδειξαν πως η ποιότητα των υγιεινών προϊόντων τους δεν είναι τυχαία. Η χρήση φυσικών συστατικών, όπως το μέλι, σε συνδυασμό με καινοτόμες μεθόδους παραγωγής και έμφαση στην αειφορία, έκανε τη διαφορά και τους ανέδειξε σε πρωτοπόρους του κλάδου. Οι εταιρείες που κέρδισαν τα βραβεία, με προϊόντα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ιδανικά για υγιεινές διατροφικές επιλογές, εκπροσωπούν την εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας και την έμφαση στις διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Η εταιρεία που σάρωσε τα βραβεία ήταν η DIOSCURIDES SA, της οικογένειας του ιατρού Στέργιου Τσιμίκα, που εκτός από τα πολλά βραβεία για τα ειδικά ροφήματα Μελιού και Βοτάνων, απέσπασε και την υψηλότερη διάκριση, ως Healthy Food & Beverage Company of the Year. Είναι πολύ σημαντική μία ελληνική εταιρεία να διακρίνεται με προϊόντα υψηλής θρεπτικής αξίας, με κύριο συστατικό το μέλι και τα τα άγρια βότανα.
«Η συμμετοχή μου στα Healthy Food και Bio Food Awards ήταν μια εξαιρετική εμπειρία και μεγάλη τιμή για μένα. Η δυνατότητα να βραβεύσω εταιρείες που συνδυάζουν την ποιότητα με τη βιωσιμότητα και την αειφορία είναι κάτι που με ενθουσιάζει. Ειδικότερα, η χρήση του μελιού, ενός τόσο εξαιρετικού και υγιεινού προϊόντος, σε αυτές τις καινοτόμες συνταγές, είναι κάτι που προάγει την υγιεινή διατροφή και τη φυσική αξία των τροφίμων», δήλωσε ο Σπύρος Σκαρέας.
Τα Healthy Food Awards και Bio Food Awards αναγνωρίζουν την αξία των προϊόντων που δεν είναι απλά νόστιμα, αλλά προάγουν τη συνολική ευημερία του καταναλωτή. Τα βραβεία αυτά δίνουν έμφαση στην υγιεινή, τη βιωσιμότητα και την υπεύθυνη παραγωγή, στοιχεία που αναδείχθηκαν έντονα στις επιλογές των φετινών νικητών.
Αυτή η πρωτοβουλία, που αναδεικνύει την καινοτομία, την ποιότητα και τη φυσικότητα των ελληνικών προϊόντων, έχει μεγάλη σημασία για την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων. Όλες οι εταιρείες που βραβεύτηκαν, ιδιαίτερα εκείνες που χρησιμοποιούν μέλι ως βασικό συστατικό, δείχνουν τον δρόμο για την υγιεινή διατροφή του μέλλοντος.