Πώς μπορεί κανείς να γνωρίσει πραγματικά το ελληνικό μέλι; Μέσα από μια οργανωμένη γευσιγνωσία που συνδυάζει γνώση, αρώματα και γεύσεις!
Πρόσφατα, στο πλαίσιο διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου στην Αθήνα, οργανώσαμε μία ξεχωριστή γευσιγνωσία μελιού για 100 συμμετέχοντες από το εξωτερικό, σε μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την παράδοση της ελληνικής μελισσοκομίας, αλλά και να δοκιμάσουν με εξειδικευμένο γευσιγνωστικό πρωτόκολλο έξι αμιγείς ποικιλίες ελληνικών μελιών:
🍯 Θυμάρι – αρωματικό και έντονο, με νότες βοτάνων
🌳 Βελανιδιά – σκούρο και γεμάτο, με νότες καραμέλας
🌿 Ερείκι – πλούσιο και βελούδινο, με ισχυρή επίγευση
🌰 Καστανιά – ιδιαίτερα πικάντικο, με ελαφριά πικράδα
🌲 Πεύκο – μεστή γεύση και ήπια γλυκύτητα
🏔 Έλατη Βυτίνας – μοναδικό, με ντελικάτο άρωμα και κρεμώδη υφή
Οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν από τις διαφορετικές υφές, τα μοναδικά αρώματα και τις διακριτές επιγεύσεις που χαρακτηρίζουν κάθε ποικιλία. Η γευσιγνωσία ακολούθησε την επίσημη ορολογία και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι ειδικοί γευσιγνώστες μελιού, καθιστώντας την μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες γνώρισαν από κοντά τα εργαλεία του μελισσοκόμου, όπως καπνιστήρι, κυψέλη, μελιτοεξαγωγέας, και φόρεσαν τη μελισσοκομική φόρμα.
Με βάση το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες εταιρικές γευσιγνωσίες μελιού σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο συνεδρίων, εταιρικών εκδηλώσεων και ειδικών παρουσιάσεων.
Γιατί το ελληνικό μέλι δεν είναι απλώς ένα προϊόν – είναι μια γευστική διαδρομή μέσα στην ιστορία, τη φύση και την παράδοση! 🐝🍯