Ομαδικό εργαστήριο Γευσιγνωσίας μελιού

11 Ιουνίου, 2024
11 Ιουνίου, 2024 Honey Experts Team SS

Ομαδικό εργαστήριο Γευσιγνωσίας μελιού

Ποιο είναι το καλύτερο ελληνικό μέλι; Γιατί το μέλι κρυσταλλώνει; Γιατί το μέλι βελανιδιάς είναι τόσο μαύρο; Πώς να ρευστοποιήσω το “ζαχαρωμένο” μέλι που έχω το σπίτι μου; Πώς να ξεχωρίσω τις διαφορετικές ποικιλίες μελιού; Αυτές και άλλες πολλές απορίες, μας έδωσαν αφορμή για συζήτηση και επεξήγηση στο πρόσφατο ομαδικό εργαστήριο γευσιγνωσίας μελιού που οργανώσαμε στην ανατολική Αττική, δίπλα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”

ktima-vravrona

To κτήμα στη Βραυρώνα

welcome-honey

Welcome Honey!

Σε έναν πανέμορφο χώρο γύρω από αμπέλι με Σαββατιανό σταφύλι,  σε ένα κτήμα γεμάτο από τις μυρωδιές του θυμαριού, της ρίγανης, του φασκόμηλου και της πορτοκαλιάς οργανώσαμε μία συνάντηση για να μάθουμε τα μυστικά της γευσιγνωσίας μελιού. Μία εμπειρία που είναι σίγουρα διασκεδαστική αλλά και ιδιαίτερα διαδραστική, καθώς μαθαίνουμε να δοκιμάζουμε αλλά κυρίως να περιγράφουμε τις ιδιαίτερες γεύσεις και οσμές κάθε ποικιλίας ελληνικού μελιού.

Σε σύγκριση με τη γευσιγνωσία κρασιού, στο μέλι μπορεί κανείς να διακρίνει πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και έντονες διαφορές, τόσο στο χρώμα, όσο και στη γεύση και άρωμα. Εξάλλου είναι μία διαδικασία που είναι τόσο γλυκιά και ευχάριστη, που δεν θέλεις να σταματήσει!

Δώσαμε λοιπόν ραντεβού για ένα επόμενο, πιο εξειδικευμένο εργαστήριο γευσιγνωσίας μελιού στο τέλος του καλοκαιριού, που θα το συνδυάσουμε με μάζεμα σύκων, από τη φημισμένη ποικιλία Μαρκοπούλου με την οποία είναι γεμάτη η περιοχή!

deigmata-gefsignosia-meliou

Δείγματα γευσιγνωσίας μελιού

trapezi-gefsignosias-meliou

Τραπέζι γευσιγνωσίας μελιού

spyros-skareas-meli

Ο Σπύρος Σκαρέας εξηγεί τα μυστικά του μελιού

,

Honey Experts

Ελάτε να μοιραστούμε την ειδίκευση μας στο Ελληνικό μέλι
και κολλήστε μαζί μας!

Σπύρος Σκαρέας

Ραφήνα, Αθήνα, Ελλάδα

+30 6982378638

info@honey-experts.gr

© 2024 Honey Experts

contact-section